Com puc obtindre un enllaç directe a una obra o una imatge per a publicar-la al meu BLOG dedicat a la divulgació de la fotografia documental?

 

En la guia d'ús trobarà la informació necessària per a enllaçar les obres contingudes a BIVALDI, li avance que existeix la possibilitat de generar enllaços permanents que es poden copiar i pegar al seu BLOG, i BIVALDI li ofereix la possibilitat de obtindre el codi QR de l'enllaç, molt util per a la consulta mitjançant telèfons intel.ligents i tabletes electròniques.

 

Totes les obres del catàleg de BIVALDI estan guardades en la Biblioteca Valenciana i les imatges es corresponen amb els exemplars?

 

La immensa majoria dels documents oferits en Bivaldi pertanyen als fons de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, si bé poden incloure's documents externs que per la seua rellevància en el marc del Patrimoni Bibliogràfic Valencià s'han incorporat al catàleg de la Bivaldi; un bon exemple d'açò és la Bíblia Valenciana de Bonifaci Ferrer oferida mitjançant acord amb la Hispanic Society de Nova York. Respecte a la correspondència dels objectes digitals amb els documents guardats en els fons de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, així és també en la immensa majoria dels documents, si bé per a optimitzar els recursos econòmics dels processos de digitalització i no duplicar esforços, en alguns registres s'ofereixen enllaços a versions del recurs disponibles en internet que es corresponen amb còpies idèntiques de l'exemplar guardat en la Biblioteca Valenciana, excepte potser per alguna marca, anotació, dedicatòria o deterioració afegides o patits posteriorment a la impressió de l'obra. Aquesta circumstància es reflecteix en el registre bibliogràfic. Exemple d'açò tenim la Història de la Guerra Europea de 1914 de Vicente Blasco Ibáñez, digitalitzada per la Universitat d'Illinois i publicada en Archive.org.


Estic escrivint una tesi sobre Juan Luis Vives. Quan esment d'autor o d'origen he d'indicar que utilitze una imatge o un llibre de BIVALDI?

 

A l'efecte ha de tindre en compte les normes publicades en l'apartat Avís Legal, situat en la part inferior del portal WEB BIVALDI.

 

Vull realitzar un cartell a partir de la pàgina d'un llibre publicat en BIVALDI, però en la imatge apareix una marca d'aigua i a més en ampliar-la perd qualitat, és possible obtindre imatges de major qualitat?

 

Les obres que integren els fons digitals de BIVALDI s'han anat incorporant al llarg de les anys, i en aquest període de temps les normes sobre digitalització i difusió de continguts han canviat, adaptant-se a les noves legislacions i a les noves tecnologies. Des de fa alguns anys les imatges publicades tenen una qualitat de 200 dpi (punts per polzada, una mesura normalitzada en impressió i traslladada al món de la digitalització), i sense marca d'aigua. Si la imatge no compleix aquestes característiques es tracta d'una digitalització antiga, i pot posar-se en contacte amb BIVALDI per mitjà del correu electrònic bivaldi@gva.es per a sol·licitar una imatge de millor qualitat, i si és possible obtindre-la se li enviarà pel procediment més adequat.